PUBLIC COMMISSIONS – glass and aluminium sculptures in public space

CLICK ON PICTURE TO ENLARGE

2000 – SPARBANK 1 – OSLO, 12 mm glass, 1100 parts, 7,5 tons, 7m high

Utsmykkingen består av omtrent 1100 deler i 12mm glass, veier over 7,5 tonn og har en høyde på ca.7 meter, fordelt på to etasjer.

Integrert utsmykking forutsetter nære bånd mellom arkitektur og kunstverket. Interiørutforming, karakter, atmosfære, lysforhold og ikke minst funksjon, var høyest prioritert da utsmykkingsideen innendørs begynte å ta form. Et meget produktivt samarbeid med oppdragsgiveren og arkitekt var av stor betydning i prosjekteringsfasen og resulterte i det som i dag er blitt til en ganske uvanlig skulpturell utsmykking.

En utsmykking hvor det tunge, kompakte og fysiske tilstedeværende måtte vike – for det strålende, bevegelige og levende – for lyset. Glasstaket er i hovedsak lyskilden for interiøret. Lyset går gjennom taket og faller ned, treffer 3. etasje, og som et fossefall fortsetter sin vandring mot andre etasje for å avslutte sin ferd i første. Ideen bak utsmykkingen var å følge lyset – fange det i andre etasje og lede det mot bunnen i første; binde to etasjer sammen ved hjelp av lys.

2000 – VESTA FORSIKRING – LILLEAKER, aluminium, 360 cm high

Alt vi lager har sin rett høyde, rett bredde, rett dybde og helst, enkle linjer. F.eks. trekant; den mest paradoksale formen – meget stabil og samtidig den mest dynamiske. Trekant symboliserer over hele verden en avsluttet prosess. Skulpturene skal være en del av landskapet, utfordre det, men på ingen måte dominere det. Kanskje, på en ufarlig måte, konkurrere med omgivelser, stå i samspill med dem. Ved å begrense uttrykket til en linje som tegner bare konturene åpnes skulpturens indre rom. Dette tillater en visuell og fysisk vandring gjennom skulpturen.

YOU ARE WELCOME TO VIEW OTHER WORKS ON: www.boncza.wordpress.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements
%d bloggers like this: